L’Administració Electoral és l’encarregada de garantir la transparència i objectivitat del procés electoral i del principi d’igualtat.
Integren l’Administració electoral les Meses electorals i les Juntes Electorals, de composició quasi-judicial (Central, Provincial, de Zona i, en el seu cas, de Comunitat Autònoma).
La Junta Electoral Central té la seu a Madrid i és l’única de caràcter permanent. Està integrada per 8 Magistrats i Magistrades del Tribunal Suprem i 5 Catedràtics i Catedràtiques en actiu de Dret o Ciències Polítiques i Sociologia.
Les Juntes Electorals Provincials tenen la seua seu en les capitals de província i estan integrades per tres vocals, Magistrats i Magistrades de l’Audiència Provincial corresponent, i dos vocals que la Junta Electoral Central tria entre Catedràtics i Catedràtiques i Professors i Professores Titulars de Dret o de Ciències Polítiques i de Sociologia o juristes de reconegut prestigi residents a la província.
Les Juntes Electorals de Zona tenen la seu en les localitats cap dels partits judicials i estan compostes per tres vocals, Jutges i Jutgesses de Primera Instància o Instrucció i dos vocals designats i designades per la Junta Electoral Provincial, entre Llicenciats i Llicenciades en Dret o en Ciències Polítiques i en Sociologia, residents al partit judicial.
Les Juntes de Zona de Ceuta i Melilla acumulen en els seus districtes respectius les funcions corresponents a les Juntes Electorals Provincials.
A més de la Junta Electoral Central, que té la seu a Madrid, en cada província hi ha una Junta Electoral Provincial.
Finalment, les Juntes Electorals de Zona s’ubiquen a les 303 localitats cap de partit judicial establides en les eleccions de 1979. Les Juntes de Zona de Ceuta i Melilla acumulen en els seus respectius districtes les funcions corresponents a les Juntes Electorals Provincials.
Les Juntes Provincials i de Zona que es constituïsquen seran administració competent per a tots els processos electorals convocats.